Automatische zonwering installeren

§ april 19th, 2016 § Filed under Uncategorized Reacties uitgeschakeld voor Automatische zonwering installeren

De zomer is weer in aantocht en de eerste zonnestralen zijn alweer achter de rug. Waarschijnlijk heb je de afgelopen dagen vooral nog lekker genoten van het zonnetje, maar mogelijk ga je je er in de zomer aan storen. In de zomermaanden is het namelijk een stuk warmer en schijnt de zon een stuk langer. Hierdoor kan het goed zijn dat je de zon op een gegeven moment wel een keer zat bent en eens lekker in de schaduw wilt zitten. Dit kan simpelweg door automatische zonwering te installeren.

Zonnescherm aan je woning

Wanneer je een woning met een tuin hebt, wil je hier in de zomer lekker genieten van het mooie weer. Om af en toe toch een beetje schaduw te creƫren, kun je automatische zonwering installeren. Deze zonwering is te bedienen met een schakelaar die je in je huis kunt bevestigen. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om de zonwering met behulp van een afstandsbediening te bedienen. Het gaat dus allemaal een stuk makkelijker dan vroeger. Toen moest een zonnescherm namelijk nog uitgedraaid worden met de bekende slingerstang.

Elektra aansluiten

Indien je er voor kiest om de automatische zonwering te bedienen met een draaiknop, dan moet je ook elektra aansluiten. De bediening van de zonwering wordt in de meeste gevallen aan de binnenkant van je woning bevestigd. Er wordt dan een kastje aan de muur gemaakt waar het zonnescherm mee te bedienen is. Dit kastje wordt vervolgens aangesloten op het elektriciteitsnetwerk met behulp van een stekker.

Zonwering draadloos bedienen

Wanneer je geen elektra aan wilt sluiten, kun je kiezen voor automatische zonwering die draadloos te bedienen is. Draadloze bediening maakt het aansluiten van extra kabels overbodig. Door te kiezen voor automatische zonwering met een afstandsbediening, kun je het zonnescherm vanuit de omgeving van je huis bedienen. In dat geval hoef je dus niet eerst naar binnen te lopen om het aangesloten kastje te bedienen.

Comments are closed.