Het kiezen van de juiste zonwering: waar moet ik op letten?

§ april 17th, 2018 § Filed under blog Reacties uitgeschakeld voor Het kiezen van de juiste zonwering: waar moet ik op letten?

Het is weer bijna zomer! Hoog tijd om het huis eens flink onder handen te nemen en te gaan denken over de juiste zonwering. Zonwering kennen we in heel veel verschillende soorten en maten. Zodra je opzoek gaat naar de juiste zonwering, zal je hoofd waarschijnlijk direct duizelen door alle mogelijke opties. Het maakt je zoektocht al een stuk makkelijker als je precies weet waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste zonwering. In dit artikel lees je alles over de verschillen en de overeenkomsten van zonweringen en welke perfect bij jouw wensen aan zullen sluiten.

Voordelen van de juiste zonwering
Waarom is het nou zo belangrijk dat je kiest voor de juiste zonwering? Op nieuwewonen.be lazen we al eerder over de voordelen van een goed geïsoleerd huis. Dit draagt bij aan een hoog wooncomfort en je voelt het sterk in je portemmonee. Wist je dat de juiste zonwering hier ook aan bij kan dragen? Daarnaast draagt zonwering ook nog eens bij aan een verhoogde privacy. Zo kun je heerlijk ontspannen genieten van je tuin en woning.

Welke soorten zonwering zijn er?
We kunnen de soorten zonwering onderverdelen in 2 categorieën: binnenzonwering en buitenzonwering. Buitenzonwering bestaat voornamelijk uit rolluiken, screens en markiezen. Binnen zien we vooral jaloezieën, shutters, lamellen en natuurlijk gordijnen.

Welke zonwering moet ik kiezen?
Al deze vormen van zonwering beschikken over 1 duidelijke functie: het weren van zon uit je huis of tuin. Er zijn dan ook geen goede of slechte keuzes, het hangt voornamelijk af van smaak en stijl.

Op woonhint lazen we bijvoorbeeld meer over gordijnen die je huis helemaal af kunnen maken, maar ook rolluiken kunnen die functie hebben en je meer privacy gunnen. Ga eerst na wat jij belangrijk vindt voor je zonwering en maak dan pas een keuze. De doorslaggevende factor is vaak wat je belangrijker vindt: stijl of isolatie. Zo beschikken rolluiken over een hogere isolerende functie dan bijvoorbeeld lamellen of jaloezieën. Kom je er echt niet uit? Vraag dan om advies in een winkel.

Comments are closed.