Markiezen

Markiezen in de meest opvallende kleuren en designs.

De motieven om tot aankoop van een markies over te gaan zijn per keer verschillend. En goede zonwering draagt bij tot een aangenamere atmosfeer in elke woning. En zeg nu zelf een markies aan de gevel geeft toch een extra dimensie aan de woning. Een markies frame kan traditioneel van vorm zijn, maar er zijn talloze variaties mogelijk. Rond, bol, hol, recht, ovaal.

Bekleding van de markies

Behoudens het type is ook de kleur erg bepalend voor de uitstraling van een markies. Om een goede indruk te krijgen van kleurstellingen kunt u gebruik maken van onderstaande doek selector. Selecteer op kleur en patroon en alle leverbare doeken worden u getoond.

Bediening

Voor de bediening van uw markiezen zijn er een aantal mogelijkheden. Bij kleinere markiezen volstaat een handmatige bediening. Indien er meer comfort gewenst is of omdat markiezen wat groter zijn en dus zwaarder worden, is een luxe electrische bediening wellicht een optie.

Handbediening
Bij handbediening is er keuze uit diverse systemen.
Door midden van koord en kikker, bediening boven of onder eventueel met doorvoerkatrol voor bediening van binnen uit.
De bandopwinder volstaat meestal bij de wat kleinere markiezen en kan zowel binnen als buiten worden gemonteerd.
Bij een middelgrootte markiezen wordt meestal gebruikt gemaakt van een staaldraadwindwerk.
Afhankelijk van het type, de breedte en uitval van de markies kan bekeken worden welke bediening het meest geschikt is.

Elektrische bediening
Binnen het segment van elektrische bediening, met behulp van Somfy motoren bestaan verschillende mogelijkheden. .
Een op de muur gemonteerde draaischakelaar is de meest eenvoudige variant. Zo’n schakelaar wordt, indien mogelijk, uit het zicht gemonteerd

Een andere variant een bedieningspunt op de muur zonder dat er bekabeling tussen de buismotor en bedieningspunt nodig is.
De meest luxe variant is de bediening van uw markies door middel van afstandsbediening. Heerlijk vanuit een luie stoel of vanaf ieder andere plek in en om het pand uw markies op de gewenste stand zetten. Dat is bewegingsvrijheid gekoppeld aan optimaal bedieningsgemak.