Regentonnen

Het plaatsen van een regenton in de tuin heeft een aantal leuke voordelen. Daarbij moet echter wel rekening worden gehouden met een aantal diverse punten rondom het plaatsen van een regenton. Zo speelt de plaats waar de regenton komt te staan al een belangrijke rol.

Regentonnen
Het gebruik van een regenton heeft enorm veel voordelen. Een veel voorkomende reden voor het aanschaffen van een regenton is bijvoorbeeld dat er enorm bespaard kan worden op de waterrekening. Iedereen gebruikt het regenwater dat wordt opgevangen door de regenton weer anders. Veel mensen gebruiken het om de planten mee te besproeien. Regenwater bevat namelijk bijna geen kalk, in tegenstelling tot kraanwater, en dat is goed voor de ontwikkeling en de groei van de planten.

Het hebben van een regenton heeft dus diverse voordelen. Men moet echter wel goed nadenken wanneer ze een regenton willen plaatsen. Er zijn namelijk een aantal aandachtspunten wat betreft het plaatsen. Zo is het belangrijk dat een regenton onder een klein dak staat in plaats van een groot dak. Indien regentonnen onder grote daken staan geplaatst zullen ze snel overlopen en verlies je grote hoeveelheden regenwater. Een ander belangrijk punt is dat de regenton in de schaduw moet worden geplaatst. Hiermee voorkom je dat de regenton een broedplaats voor insecten wordt.

Onderhoud
Het is van belang dat de regenton regelmatig onderhouden wordt. Dit zorgt er voor dat de regenton goed blijft werken en je zo hygiënisch mogelijk regenwater opvangt. Dit kan worden gedaan door regelmatig het dak op te gaan en de goten schoon te maken. Tevens is het goed om een deksel aan te schaffen die je boven op de regenton kunt plaatsen. Je wilt uiteraard geen insecten of bladafval in de regenton. Er wordt aangeraden geregeld een beetje water uit de regenton af te tappen. Hiermee zorg je voor een blijvende goede doorloop van het water.