Zonwering: wat zijn de mogelijkheden?

§ juni 20th, 2017 § Filed under blog Reacties uitgeschakeld voor Zonwering: wat zijn de mogelijkheden?

Na een heerlijk lentezonnetje volgt in Nederland meestal een benauwde zomer. De temperaturen lopen op en door het broeierige weer wil je de zon soms liever even ontwijken. Dan verlang je naar een lekker koel huis waar je even kan bijkomen. Met zonwering maakt het niet uit of de zon de hele dag op je raam staat; het blijft lekker koel binnen. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van zonwering? Lees hierover in dit artikel.

Koel je huis met rolluiken

Een rolluik is de meeste klassieke vorm van zonnewering. Het mogelijk om deze zowel aan de binnenkant als buitenkant te bevestigen. Rolluiken zijn meestal licht van kleur, omdat dit de meeste warmte buiten houdt. Ze isoleren zo goed dat je ook minder last hebt van omgevingsgeluid. Ook geven een rolluiken wat privacy én maakt ze het inbrekers lastig om binnen te komen. Helaas is het niet zo gemakkelijk om rolluiken zelf te bevestigen. In sommige gevallen komt er een kleine verbouwing bij kijken. Schakel daarom altijd een echte specialist in voor deze klus.

Screens: de moderne zonwering

In een moderne woning kiezen de meeste mensen tegenwoordig voor screens als zonnewering. Screens zijn namelijk wat subtieler dan rolluiken en in veel verschillende stijlen, kleuren en smaken verkrijgbaar. Ook laten ze meer daglicht door, zónder dat je woning hierdoor warmer wordt. Op ’t Hoog Zonwering heeft ook windvaste screens, die speciaal gedesignd zijn om harde wind te weerstaan. Met een innovatief systeem blijft het doek op zijn plaats, zelfs in grote afmetingen. Zo is er altijd een screen wat aan je eisen voldoet én bij jouw woning past.

Zonwering voor je terrasoverkapping

Heb je een veranda of terras met overkapping? Dan is het lekker om ook daar wat extra schaduw te creëren. Bij Daalder zonnewering kun je kiezen uit schaduwdoeken en onderdak zonwering. Een schaduwdoek is een handige en voordelige manier om de zon tegen te houden. Met de keuze uit verschillende typen bepaal je zelf hoeveel zonlicht je wil binnenlaten. De schaduwdoeken zijn gemakkelijk te bevestigen aan je terrasoverkapping. Ga je liever voor meer comfort? Dan kun je kiezen voor onderdakzonwering met een ingebouwde motor. Met slechts één druk op de knop breng je schaduw naar jouw terras.

Andere manieren om je huis (en hoofd) koel te houden

Zoek jij verkoeling in de zomer? De juiste zonwering maakt meteen een wereld van verschil! Toch kan het geen kwaad om ook nog even naar deze andere tips te kijken. Zo houdt je je huis én hoofd koel in de warme zomer:
– Neem een koude douche voordat je naar bed gaat. Je slaapt daarna een stuk fijner!
– Vermijd lampen en warme apparatuur. Koken levert bijvoorbeeld veel te veel hitte op. Het alternatief? Ga lekker barbecueën in de tuin.
– Een grote boom in de tuin zorgt voor extra schaduw.
– Een ouderwetse ventilator zorgt voor een fijn briesje, waardoor je lekker afkoelt.
– Is het ’s avonds of vroeg in de ochtend flink afgekoeld? Dit is hét moment om alle ramen en deuren open te gooien!

Comments are closed.